zondag 22 mei 2011

De juweel van Leeuwarderadeel

21 mei 2011:
De Juweel van Leeuwarderadeel, georganiseerd door http://www.fietsclubstiens.nl/ was voor ons vandaag de 2e keer dat we `m fietsten, vorig jaar de 60 km en vandaag de 100 km.
`N zeer mooie tocht die langs vele wegen gaat die die je anders nooit fietst, mooie natuurgebieden, wegen en streken, kortom een aanrader!

Cafe de Kern te Stiens

Het was ongeveer kwart voor acht dat we in Stiens aankwamen, eerst een geschikte parkeerplaats zoeken want vorig jaar had er iemand tegen de twinny load aangezeten met z`n auto waardoor deze helemaal krom achter de auto stond en natuurlijk niet even een briefje achter gelaten. Nu hadden we de auto zo neergezet dat ik de achterkant richting een boom stond en er dus niets of niemand achterlangs kon.
Nadat we ons klaar hadden gemaakt, snel ingeschreven in cafe de Kern en om acht uur zaten we op de fiets.
Rond de kerk richting Holwerd om vervolgens via Burdaard naar Bartlehiem te fietsen.
Bartlehiem
Om vervolgens richting Aldtsjerk te koersen.
Zo rond de 25 km was er een controlepost dit was voor Veenwouden bij het Geologisch Monument.
Hierna door het prachtig buitengebied het Buitenveld door om daarna bij Veenwouden links af te slaan richting Roodkerk.
Via Roodkerk naar Zwaagwesteinde - Kollemerzwaag -Zwagerbosch om uit te komen in Twijzel, daar was de 2e controlepost en tevens de gelegenheid om een bakje koffie te nuttigen in Cafe `t Hoekje. Het was mooi weer dus na de controle de koffie op het terras  gedronken. Na een kwartiertje zijn we weer opgestapt, echter na zo`n 100 mtr fietsen melde Jordi  of ik even wilde kijken naar zijn achterband, was hij lek??? nou inderdaad....`n echte leegloper. Wij dus de band verwisseld en zo`n 10 minuten later zaten we dan toch weer op de fiets richting Eastermar - Sumar - Bergum. In Bergum linksaf richting Suwâld. Hier konden we niet echt doorfietsen een trekker met combinatie hield de weg geblokkeerd waardoor achteropkomers bij ons voegden, door Suwâld heen konden we als groep verder fietsen, het tempo lag zo rond de 30 km/u en ging naar Tytserk - Gytsjerk - Lekkum/Leeuwarden
de Canterlanden nabij Leeuwarden
Via Leeuwarden, de Jan Evenhuissstraat door en via de Dokkumer Ee brug rechtsaf langs de Dokkumer Ee te fietsen, het Leeuwarderbos door op naar Tichelwurk om dan door te rijden naar Stiens.
Bij het binnenrijden van Stiens, je komt achter Stiens binnen via een zgn parkje, bleek ik zelf een leegloper te hebben, BALEN om in de laatste 2 kilometer nog van band te wisselen, maarja beter dan te gaan lopen. Enfin, na 10 minuten zaten we weer op de fiets en al snel zaten we weer in hartje Stiens. Daar afgestempeld, fiets weer op de drager en naar huis, het was weer een geslaagde tocht, ondanks twee lekke banden.
Stand: 103 km - 4.10 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten